RI&S

ri-s-2

Rekening houden met de veiligheid in je woning of bedrijf is van groot belang. Niet voor de dagen waarop niets gebeurt, maar voor die dagen waarop het er ineens om spant: een pan op het fornuis vat vlam of een elektrische storing zorgt voor een uitslaande brand. Dát zijn de momenten waarop een brandblusser en een veiligheidsplan het verschil maken tussen leven en dood, tussen beperkte schade of een platgebrand pand. RI&S Preventie is gespecialiseerd in alles wat met (brand)veiligheid te maken heeft.

Veiligheidsmiddelen voor iedereen

RI&S Preventie is een jong bedrijf, in 2011 opgericht door Pieter Pruiksma en Albert Kramer. Door hun werk bij de vrijwillige brandweer kwamen Pieter en Albert regelmatig in aanleiding met incidenten en (bedrijfs)ongevallen die met betere veiligheidsmaatregelen voorkomen hadden kunnen worden. De interesse voor preventie was gewekt. Sindsdien focust RI&S Preventie zich op veiligheidsmiddelen die door iedereen gebruikt kunnen worden.

Brandblusmiddelen en onderhoud

RI&S Preventie levert grote en kleinere brandblusmiddelen, zoals draagbare brandblussers en brandslanghaspels. De meeste branden ontstaan ongezien in apparatuur. RI&S Preventie levert ook brandblussers die in apparatuur te plaatsen zijn, zodat de brand meteen bij de bron bestreden wordt. Deze FirePro brandblussers kunnen geplaatst worden in motorcompartimenten, schakelkasten, acculaadstations, wasdrogers, enz. RI&S Preventie verzorgt na levering ook het onderhoud van deze brandblusmiddelen.

Brandwacht, een vertrouwd gevoel

Als er onderhoud aan uw sprinklerinstallatie gepleegd wordt, is uw pand tijdelijk onbeschermd. De brandwachten van RI&S Preventie zorgen ervoor dat nergens in uw pand onopgemerkt brand kan ontstaan. De brandwachten worden continu bijgeschoold. En dat geeft een gerust gevoel.

Veiligheidsadvies bij (ver)bouwplannen

Bouwt u een nieuw pand? Dan is (brand)veiligheid één van de zaken waarmee u rekening gaat houden. Advies van een deskundige is dan nuttig. Als u uw bouwplannen voorlegt aan RI&S Preventie adviseren zij vervolgens over de veiligheidsmaatregelen. En dat kan best betekenen dat u minder brandblussers dan gepland hoeft te installeren voor een veilig resultaat!

RI&E

De wet verplicht bedrijven om veiligheidsmaatregelen te nemen om ongevallen tegen te gaan. Maar welke maatregelen moet u dan precies nemen? Wat is verplicht en wat niet? RI&S Preventie helpt u bij het opstellen van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en adviseert u over de te nemen maatregelen. Ook kunnen zij u de praktische uitvoering van de RI&E uit handen nemen. Zo kunt u met een gerust hart uw werknemers aan het werk laten gaan. U weet immers wat te doen in noodsituaties!

RI&S Preventie, voor al uw veiligheidszaken!

Ook voor EHBO-trommels, BHV-trommels en BHV-opleidingen kunt u bij RI&S Preventie terecht. Door de combinatie van praktijkervaring bij de vrijwillige brandweer en de laatste bijscholingscursussen op veiligheidsgebied bent u altijd verzekerd van een deskundig en praktisch advies als het gaat om de veiligheid in uw pand. Storingen worden meteen opgelost en RI&S Preventie hecht veel waarde aan een goed contact met haar klanten. Liever een keer te vaak gebeld, dan te weinig! Want uiteindelijk gaat het de mannen van RI&S Preventie om één ding: We care for your safety!